Om oss

Vad är Blöjupproret?

Blöjupproret är Sveriges förening för EC och tygblöjor! Vi är en ideell förening som startades i mars 2013. Vårt syfte är att sprida information om och lyfta fram EC, tygblöjor och tidig potträning som alternativ eller komplement till flera år i engångsblöja. Vi vill verka för att uppmärksamma föräldrar och vårdgivare om fördelarna med tygblöjor och EC samt lyfta frågan om miljö- och hälsovinsterna politiskt.


Så startade blöjupproret

Föreningen startades av 5-7 personer som träffades i en Facebookgrupp som handlade om något annat barnrelaterat och när man upptäckte att man hade gemensamt intresse för tygblöjor och EC började man prata om att starta en förening. Och sagt och gjort, i mars 2013 fanns det en sådan.


Sedan dess har mycket frivillig kraft och energi lagts på kunskapsinsamling, att skapa en webbplats med information, en Facebookgrupp där man kan få råd och stöd av andra som använder tygblöjor, tygblöjeträffar över hela landet, samlat samarbetspartners sedan 2016 för att ge våra medlemmar förmånliga erbjudande hos tygblöje-Sveriges företag, Barnvänligt-mässan, Blöjoteket, Blöjreturen och mycket mer såklart!


Organisationsnummer, bakgiro och stadgar

Föreningens organisationsnummer 802472-1980
Föreningens bankgironummer: 193-3803
Stadgar antagna i mars 2013 och reviderade 2022.


Kontakta oss 

Det finns flera sätt att komma i kontakt med oss. Vi finns på de flesta sociala plattformarna.
Enklast är att kontakta oss direkt på info@blojupproret.se eller via formuläret nedan: